In deze opleiding Kernaspecten Betalingsverkeer van NIBE-SVV verdiep je je in de belangrijkste aspecten van het betalingsverkeer. Je wordt meegenomen in de werking van financiële betalingen en leert welke afspraken er zijn gemaakt om betalingen te reguleren, de concurrentie te stimuleren en de consument te beschermen. Hierbij komt tevens de regelgeving binnen het gemeenschappelijke eurobetalingsgebied aan de orde. De opleiding is dan ook zeker geschikt voor mensen die zaken doen in Europees verband. De opleiding is onderdeel van de Leergang Payments.
Jouw loopbaan
Je wordt in je dagelijkse werkzaamheden geconfronteerd met de praktische werkwijze van het betalingsverkeer. Je werkt bijvoorbeeld als trainee bij een bank, medewerker kas/balie en callcenter, adviseur particuliere relaties, accountmanager of commercieel ondersteuner zakelijke relaties, administratief medewerker betalingsverkeer of IT-medewerker bij een bank.
Wil je je na afronding van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van betalingsverkeer? Dan raden we je de leergang Payments aan. Ook onze trainingen CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen en Meldplicht Grensoverschrijdende Transacties zijn waarschijnlijk interessant voor jou.
Doel en opzet
Deze opleiding Kernaspecten Betalingsverkeer heeft tot doel om je op de hoogte te brengen van de precieze werkwijze van het betalingssysteem. Aan de orde komen onder andere het economisch belang van betalingsverkeer en de gevolgen van PSD2. Je verwerft inzicht in de gevolgen van toenemende concurrentie op de economische situatie van een land. Daarnaast verdiep je je in diverse soorten betalingen. Ook word je je bewust van de geldende afspraken op Europees niveau.
Je vergaart je kennis via klassikale bijeenkomsten of zelfstudie. Aan de hand van casuïstiek worden op praktische wijze implicaties van het nieuwe systeem toegelicht. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk kunt toepassen in je werk.
Vooropleiding
Het niveau van de opleiding ligt op HBO-niveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf en van handels- en betalingsverkeer is gewenst.
Studiebelasting en duur
Gemiddeld duurt het programma 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning en virtual classroom
Je kunt dit programma op 2 manieren volgen, namelijk:
- Klassikaal, op locatie of online. Je volgt je vakken in kleine groepen. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.
- E-learning: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en je doorloopt zelfstandig je opleiding. Online kun je vragen stellen aan medestudenten en je docent en kun je op elkaars antwoorden reageren. Zo leer je zelfstandig en ook van elkaar.