De kosten kunnen een doorslaggevende rol spelen als je overweegt om een opleiding of training te volgen. NIBE-SVV helpt je vooruit met informatie over de kosten van onze opleidingen en de beschikbare financieringsmogelijkheden. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.
Ontdek hoe werknemers met zakelijk voordeel kunnen studeren.
Je hebt als werkgever de mogelijkheid om de studiekosten van je medewerkers belastingvrij te vergoeden. Dit kan alleen als niemand anders de kosten vergoedt en als de scholing gericht is op persoonlijke en/of vakinhoudelijke ontwikkeling van de werknemer. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de pagina Scholingskosten in de loonheffingen van de Belastingdienst.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar om leren en ontwikkelen te stimuleren. De SLIM-subsidieregeling is van toepassing wanneer jouw bedrijf een mkb-onderneming is van maximaal 250 medewerkers of wanneer je organisatie actief is in toerisme, horeca of landbouw. Je kunt subsidie aanvragen voor:
De overheid steunt via MDIEU sectoren die willen investeren in duurzame inzetbaarheid. Deze subsidie stimuleert het volgen van korte trainingen en workshops. Het doel is om zo veel mogelijk mensen gezond en werkend hun pensioengerechtigde leeftijd te laten bereiken. Ontdek de mogelijkheden van MDIEU.
In meerdere sectoren zijn er opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). Deze O&O-fondsen ondersteunen werkgevers en vakbonden op het gebied van opleiding en ontwikkeling van werknemers. In cao’s zijn afspraken gemaakt over scholingsbudgetten voor werknemers. Het O&O-fonds ondersteunt medewerkers in hun (loopbaan)ontwikkeling en het op niveau houden van hun vakbekwaamheid. Wil je weten of er binnen jouw sector subsidiemogelijkheden zijn? Het overzicht van alle O&O-fondsen kun je terugvinden op OOverzicht.nl.
Ontdek de mogelijkheden
Je hebt recht op een transitievergoeding van je werkgever als je onvrijwillig wordt ontslagen, of dat nu via UWV of de kantonrechter gebeurt. Deze vergoeding is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te versterken of verbeteren. Je kunt de transitievergoeding gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. Volg bijvoorbeeld een HBO Bachelor, cursus of training. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
Meer informatie
Wil je meer informatie over financieringsmogelijkheden? Download dan onze brochure of neem contact op met een opleidingsadviseur via telefoonnummer 035 – 7 506 155.