Geïnteresseerd in fraudebeheersing en leren hoe je verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken? Met deze opleiding maak je kennis met diverse vormen van fraude, intern, extern en digitaal. Raak bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden je kunt benutten.
Jouw loopbaan
Je bent geïnteresseerd in de aanpak van fraude en zoekt inleidende kennis binnen dit vakgebied om fraude te herkennen en voorkomen. Je werkt bijvoorbeeld als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert of beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon bij een verzekeraar, intermediair of andere financiële instelling. Ook als je in deze rol of een andere rol met betrekking tot verzekeringsproducten - bijvoorbeeld als productontwikkelaar - aan de slag wilt gaan, is de opleiding geschikt.
Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van fraudebeheersing? Volg dan de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.
Opleidingsprogramma en resultaat
In deze opleiding verwerf je inzicht in fraude. Je leert de wettelijke kaders kennen waarbinnen je kunt en moet handelen als je geconfronteerd wordt met fraude. De docent is werkzaam in dit vakgebied en helpt je aan de hand van praktijkvoorbeelden fraude herkennen. Daarbij besteed je aandacht aan risicofactoren en onderzoeksmethoden, zodat je tijdig kunt ingrijpen bij dreigende problemen.
Na afloop van deze opleiding:
- Weet je wat fraude is en ben je bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van fraude
- Herken je signalen van fraude
- Weet je hoe je fraude kunt onderzoeken en aanpakken
Vooropleiding
Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.
Studiebelasting en duur
De training duurt 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning en virtual classroom
Je kunt dit programma op 2 manieren volgen, namelijk:
- Klassikaal, op locatie of online. Je volgt je vakken in kleine groepen. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.
- E-learning: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en je doorloopt zelfstandig je opleiding. Online kun je vragen stellen aan medestudenten en je docent en kun je op elkaars antwoorden reageren. Zo leer je zelfstandig en ook van elkaar.