In de Algemene Opleiding Kredietverzekering komen alle onderwerpen van kredietverzekeringen aan de orde, waaronder oriëntatie en offerteaanvraag, afsluiting, behandeling en beheer. Je krijgt inzicht in de processen, verzekeringsvormen en verzekeringsproducten die bij kredietaanvragen komen kijken. Doordat de theorie steeds behandeld wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden, kun je de opgedane inzichten direct naar je eigen werkomgeving vertalen.
Doelgroep
Je werkt of wilt werken met kredietverzekeringen en je wilt je kennis hierover vergroten. Dit programma is onder meer interessant voor medewerkers van (krediet)verzekeraars, adviseurs, makelaars en andere tussenpersonen die kredietverzekeringsproducten aanbieden, accountmanagers, risicoacceptanten, schadeacceptanten, medewerkers commerciële binnendienst, medewerkers incasso of medewerkers financiën die kredietverzekeringsproducten aanbieden.
Er is geen speciale vooropleiding vereist voor het volgen van dit programma. Enige kennis van de financiële dienstverlening zoals aangeboden in de Wft-modules is aan te raden.
Opleidingsprogramma en resultaat
Tijdens het programma doe je kennis op over de verzekeringspolis, verzekeringsvoorwaarden en de verschillende verzekeringsvormen. Ook is er aandacht voor de zorgplicht van de tussenpersoon bij het afsluiten van een kredietverzekering en tijdens de looptijd ervan. Je leert wensen van klanten in kaart brengen en onderzoekt welke risico’s er bij deze klanten spelen. Op basis van jouw kennis van de producten en jouw klanten kun je passende kredietverzekeringen aanbieden.
Na afloop van dit programma:
- Ben je bekend met de verschillende stappen die komen kijken bij het aanvragen, afsluiten en beheren van kredietverzekeringen
- Kun je de kredietwaardigheid en andere risico’s van klanten in kaart brengen
- Ben je bekend met de verzekeringsproducten bij kredietverzekeringen en de verplichtingen die daaruit voortvloeien voor klant en kredietverstrekker
- Kun je inschatten wat jouw klant nodig heeft en een passende oplossing aanbieden
Studiebelasting en duur
De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.