In deze leergang van NIBE-SVV raak je in korte tijd vertrouwd met het hele proces van schadebehandeling bij licht letsel. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers. Ook is er aandacht voor je professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. De praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat alles wat je leert direct toepasbaar is in je werk. Zo word je door deze complete leergang op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar personenschade licht letsel. Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade en is de standaard in de markt.
Ontwikkeld in samenwerking met Adviesraad Leergangen Letselschade
Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder). Hiermee is deze leergang van NIBE-SVV toonaangevend in de markt.
Direct resultaat
- Na deze opleiding van NIBE-SVV in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade ben je opgeleid tot letselschadebehandelaar licht letsel
- Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Leergang Personenschade Licht Letsel
Doelgroep
De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. Je wilt meer leren over het proces van schadebehandelingen bij licht letsel.
Doel en opzet
Deze leergang heeft als doelstelling je voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar. In 2 kennismodules kom je alles te weten over aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, verkeersrecht, WAM, verzekeringsvoorwaarden, fraude, zaakschadebehandeling, personenschadebehandeling en medische aspecten om de schade op de juiste wijze af te handelen.
Na deze 2 kennismodules volgen 2 vaardigheidstrainingen: een training Communicatieve Vaardigheden en een training Interculturele communicatie. De leergang wordt afgesloten met een praktijkgericht assessment waarin je het geleerde laat zien in een realistische setting.
De bijeenkomsten en trainingen zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen aan je docent of medestudenten over opdrachten en oefeningen.
Vooropleiding
Uitgangspunt van de opleiding is minimaal MBO-niveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van letselschade, zoals aangeboden in de opleiding Personenschade Algemeen.
Studiebelasting en duur
De opleiding duurt 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Klassikaal
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.