Wil je je verdiepen in schadebehandeling of acceptatie van motorrijtuigverzekeringen? Ontwikkel je kennis en vaardigheden om het vak goed uit te oefenen. In 3 losse modules worden alle onderwerpen behandeld die nodig zijn voor de functie van schadebehandelaar of acceptant motorrijtuigverzekeringen. De 3 modules samen vormen het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen. Door de praktijkgerichte insteek leer je in deze leergang om op efficiënte wijze alle aspecten rond de behandeling van schades toe te passen.
Doelgroep
De leergang is ontwikkeld voor jou als (aankomend) schadebehandelaar of acceptant van motorrijtuigverzekeringen. In deze leergang ontwikkel je specialistische kennis.
Je bent werkzaam bij een verzekeraar, volmachtbedrijf, serviceprovider of intermediair. Daarnaast is deze leergang zeer geschikt voor schade-experts die zich willen bekwamen in dit vakgebied.
Doel en opzet
Doel van deze leergang is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij jouw rol als schadebehandelaar motorrijtuigverzekeringen. NIBE-SVV is een autoriteit op dit gebied. In 3 modules kom je alles te weten over het proces van aansprakelijkheid vaststellen, het verzamelen van relevante gegevens, het beoordelen van de dekking op de polis en het op de juiste wijze afhandelen van de schade. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de afsluitende examens. De theorie wordt in deze leergang behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.
Vooropleiding
Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld zoals aangeboden in de Wft-modules.
Studiebelasting en duur
Gemiddeld duurt het programma 9 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning en virtual classroom
Je kunt dit programma op 2 manieren volgen, namelijk:
- Klassikaal, op locatie of online. Je volgt je vakken in kleine groepen. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.
- E-learning: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en je doorloopt zelfstandig je opleiding. Online kun je vragen stellen aan medestudenten en je docent en kun je op elkaars antwoorden reageren. Zo leer je zelfstandig en ook van elkaar.