Het aantal verkeersclaims lag de afgelopen jaren rond de 15.000 per week. Er is hierdoor veel werk voor schadebehandelaars motorrijtuigverzekering. Een goed proces omtrent motorrijtuigverzekering is dan ook belangrijk. Met deze opleiding krijg je inzicht in het hele proces. Zo ga je in op verschillende verzekeringssoorten en het sluiten van verzekeringen in de praktijk. Na deze opleiding kun je succesvol motorrijtuigschade behandelen. Door de praktijkgerichte aanpak leer je ook veel over aanvraag, risicobeoordeling, acceptatie en premiestelling. Deze opleiding Het Verzekeren van Motorrijtuigrisico's van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 modules waarmee je het branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen kunt behalen.
Vrijstellingen
Deze opleiding kun je inbrengen in het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.
Heb je voor alle modules van het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.
Jouw loopbaan
Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant en/of schadebehandelaar motorrijtuigverzekeringen en aanverwante verzekeringen. In deze opleiding ontwikkel je specialistische vakkennis over de verzekeringen van motorrijtuigrisico’s. Je bent werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij, volmachtbedrijf, serviceprovider of registermakelaar in assurantiën. Ook voor schade-experts die zich in de verzekeringstechnische aspecten van deze vakgebieden willen verdiepen is de opleiding geschikt.
Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van motorrijtuigverzekeringen? Dan raden we je aan de hele leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen te volgen.
Doel en opzet
Doel van de opleiding is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om de verzekering van een motorrijtuig effectief te kunnen beoordelen. Hierbij wordt uitgebreid ingegaan op de polisvoorwaarden van wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen, casco-, ongevallen-, inzittenden- en rechtsbijstandverzekeringen. Ook verzekering van werk- en landbouwmaterieel komt aan bod. In al onze opleidingen slaan wij een brug naar de praktijk. Zo ga je aan de slag met het daadwerkelijke proces van afsluiten. Hierbij komen onderwerpen aan bod als de aanvraag, risicobeoordeling, acceptatie en premiestelling. Je wordt begeleid door een docent met veel ervaring binnen het werkveld.
Vooropleiding
Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in de Wft-modules.
Studiebelasting en duur
Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning en virtual classroom
Je kunt dit programma op 2 manieren volgen, namelijk:
- Klassikaal, op locatie of online. Je volgt je vakken in kleine groepen. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.
- E-learning: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en je doorloopt zelfstandig je opleiding. Online kun je vragen stellen aan medestudenten en je docent en kun je op elkaars antwoorden reageren. Zo leer je zelfstandig en ook van elkaar.