In de opleiding Assurantie A: Algemeen wordt het verzekeringsrecht diepgaand behandeld. Dit is essentiële kennis, omdat kennis van het verzekeringsrecht de basis vormt van alle verzekeringsovereenkomsten, van welke aard dan ook. Daarnaast verdiep je je in de Wet op het financieel toezicht en de effecten daarvan voor bemiddelaars, adviseurs en gevolmachtigd agenten. Ook premiegrondslagen en het herverzekeringsbedrijf komen aan bod.
Assurantie A: Algemeen is een van de modules die deel uitmaken van het diploma Assurantie A.
Vrijstellingen
Deze opleiding Assurantie A: Algemeen kun je inbrengen in de volledige opleiding Assurantie A van NIBE-SVV.
Het certificaat Assurantie A: Algemeen geeft samen met de certificaten van de overige modules recht op het diploma Assurantie A van NIBE-SVV.
Jouw loopbaan
De opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer algemene kennis over verzekeren en de verzekeringsbranche wil opdoen en mogelijk de complete opleiding Assurantie A wil afronden. Het diploma Assurantie A is één van de vereisten voor inschrijving in het register RMiA van de Stichting Assurantie Registratie.
Opleidingsprogramma en resultaat
Doel van de opleiding is dat je meer kennis en diepere inzichten ontwikkelt met betrekking tot algemene aspecten van verzekeringen en de verzekeringsbranche, zoals recht en verzekeringsovereenkomst, wettelijk toezicht, belastingen en samenwerking met bemiddelaars en gevolmachtigd agenten.
Deze opleiding is met bijeenkomsten of via e-learning te volgen. De bijeenkomsten zijn zeer praktijkgericht. Je maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar je eigen praktijk. Hierdoor kun je wat je leert direct toepassen in je werk.
In elke opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten. De lessen worden uitsluitend verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen je met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.
Na afloop van deze opleiding:
- Weet je hoe verzekeringen tot stand komen
- Ben je bekend met de voorwaarden van verzekeringen en herverzekeren
- Weet je met welke risico’s je rekening kunt houden
- Weet je welke controlerende instanties er op de financiële markt actief zijn en wat zij doen
Vooropleiding
Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat je beschikt over verzekeringskennis op het niveau van Wft Basis en eventueel Wft Schadeverzekeringen Particulier of Zakelijk en dat je enige ervaring hebt binnen het verzekeringsbedrijf.
Studiebelasting en duur
Gemiddeld duurt het programma 5 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor deze opleiding nodig hebt.
De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Je test je kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat je ter beschikking krijgt in je online leeromgeving.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning en virtual classroom
Je kunt dit programma op 2 manieren volgen, namelijk:
- Klassikaal, op locatie of online. Je volgt je vakken in kleine groepen. Mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn voor jouw voorkeurslocatie, dan bieden we een alternatieve locatie aan. Zo zorgen we altijd dat je voldoende medestudenten hebt om van elkaar te leren.
- E-learning: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en je doorloopt zelfstandig je opleiding. Online kun je vragen stellen aan medestudenten en je docent en kun je op elkaars antwoorden reageren. Zo leer je zelfstandig en ook van elkaar.