Vakantieblog van schade-expert Els Winninghof: Hoe mijn annuleringsverzekering faalde

Het is 18 september en we willen met onze vrienden/reisgenoten nog even de beste route naar Kroatië bespreken. En dan komt het journaal: ernstige overlast i.v.m. overstroomde rivieren in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Daar moeten we door. Dan maar even Google Maps raadplegen voor alternatieve routes. Die zijn er, maar de reistijd door Oostenrijk komt uit op ruim 10 uur extra. Op een vakantie van 12 dagen is dat geen optie. 

Dus er wordt besloten de geboekte hotels te annuleren en de reis naar Kroatië te vervangen door een reis naar Spanje. Lijkt leuk, maar een aantal van de door ons geboekte hotels kunnen niet meer geannuleerd worden. 

Dan maar even de annuleringsverzekering checken, en dan begint de hele grap. Annuleren door natuurgeweld, waaronder overstroming, is gedekt. Maar… alleen als je het vakantieadres niet kunt bereiken. En dat is nu juist het probleem. Met 10 uur extra reistijd kunnen wij onze vakantiebestemming wel bereiken. Dus, einde van het liedje: geen dekking. Ga er dus niet van uit dat bij ‘gratis annuleren’ via Booking.com of vergelijkbare organisaties, annuleren op korte termijn altijd mogelijk is, en de annuleringsverzekering uitkeert. 

Voor de goede orde: wij hebben onze bestemming bereikt en 12 dagen genoten van mooi weer en de prachtige natuur van Kroatië. Een rondreis waar we nog lang aan terug kunnen denken. Alleen het tripje door Oostenrijk duurde wel erg lang. Maar wat kun je verwachten als er wateroverlast is en de Oktoberfesten beginnen?  

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!