Achter de schermen wordt er continu gewerkt aan ons opleidingsaanbod. Het is belangrijk dat ons aanbod actueel is én blijft. Daarom worden er niet alleen nieuwe opleidingen ontwikkeld, maar wordt het aanbod ook voortdurend vernieuwd. Hierbij worden niet alleen de laatste actualiteiten en wetgeving meegenomen, maar is ook de feedback van studenten een belangrijke bron voor verbetering. In dit artikel lees je welke 3 opleidingen we recent vernieuwd hebben en waarom.
Deze opleiding ken je misschien als DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties. De opleidingsnaam is aangepast naar Meldplicht Grensoverschrijdende Transacties. De reden hiervoor is het toevoegen van de richtlijn DAC7 aan het opleidingsprogramma. DAC7 is een nieuwe toevoeging aan de al bestaande richtlijn DAC6 en zorgt voor meer fiscale transparantie in de digitale economie.
Tijdens het updaten van de opleiding Balanslezen is voornamelijk gekeken naar het verbeteren van de studiebelasting. Zowel studenten als docenten ervoeren deze als te hoog. De cases waren te uitgebreid en het huiswerk was nauwelijks behapbaar. Daar is vanaf nu verandering in gekomen. Je kunt nu kiezen uit verschillende oefenniveaus voor zowel de reken- als theorieopgaven. De rekenvragen hebben daarnaast een opbouw in niveau gekregen, zodat je van makkelijkere vragen naar de moeilijkste vragen toewerkt. Na de les wordt de uitwerking van de rekenvraag bekendgemaakt. Zo kun je jezelf controleren en jezelf met de kennis die je tijdens de les hebt opgedaan, verbeteren. De opleiding is door de aanpassingen een stuk examengerichter geworden.
De actualiteiten in Customer Due Diligence volgen elkaar razendsnel op. Inleiding Customer Due Diligence (CDD) is daarom geüpdate naar de laatste actualiteiten. Denk hierbij aan veranderende wetgeving, maar ook aan simpeler updates zoals het actualiseren van jaartallen. Daarnaast is het bewijs van deelname onder de loep genomen en weer helemaal fris om te tonen aan je werkgever of op je cv.