Stokes Verhoor Strategie (SVS), specialist in hoor- en interviewtechnieken en NIBE-SVV, opleidingspartner voor financieel dienstverleners werken vanaf nu intensief samen. Beide organisaties leveren hiermee een essentiële bijdrage aan het terugdringen van fraude binnen de financiële sector. Deze gezamenlijke missie heeft geresulteerd in de 3-daagse training ‘Feiten of Fabels?’. Deze nieuwe parel geeft deelnemers de tools om zin van onzin te onderscheiden en de waarheid objectief en zonder trucjes te achterhalen.
De waarheid verdraaien. Een leugentje voor eigen gewin. Het lijkt soms onschuldig, maar dat is het zeker niet. Fraude kost jaarlijks miljoenen. Waarbij de hoge inflatie mogelijk een extra stimulans is om te frauderen. Zaak dus om gesjoemel te voorkomen en financiële producten en diensten betaalbaar te houden voor consumenten die wel te goeder trouw handelen.
Mensen zijn snel geneigd om aannames te doen. Dit komt omdat ons brein antwoorden wil. Daarom is het detecteren van fraude, of vermoedens van fraude, in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn de hiervoor benodigde communicatieve vaardigheden te trainen. In Nederland zijn er slechts een handvol mensen die hiervoor zijn uitgerust. SVS is een van die experts.
‘Waarheidsvindingscommunicatie is een vak apart, maar geen geheimtaal. Laat fabels feiten worden waar fraude speelt!’ Riekje Stokes van SVS
Wat is het echte verhaal? Hoe herken je dat de betrokkene mogelijk liegt? Wat is diens motief en hoe achterhaal je de feiten? De vragen die je stelt in een toedrachtonderzoek en de manier waarop je het gesprek leidt, bepalen jouw kans op succes. Daarnaast is inzicht in de psychologie van cruciaal belang. Al deze facetten komen aan bod in de training ‘Feiten of Fabels?’.
‘Feiten of Fabels?’ is ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector die gesprekken voert om de waarheid te achterhalen. Bijvoorbeeld fraudecoördinatoren, onderzoekers, schade-experts en -behandelaars en KYC-analisten.
De training bestaat uit 3 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van cases, rollenspelen en observaties. Ook het aspect van schriftelijke vastlegging komt aan bod. De 3 docenten zijn specialist in onderzoeksvaardigheden, recherchepsychologie, fraudeawareness en schriftelijke communicatie.
Wil je alle details over deze nieuwe training weten? Kijk op nibesvv.nl of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.