Voor fraudeurs is de zomer een bijzonder aantrekkelijke periode. Veel medewerkers en leidinggevenden zitten ver weg en dat biedt kansen om toe te slaan. Zomerfraude vóór zijn? NIBE-SVV biedt praktijkgerichte trainingen en opleidingen in fraudebeheersing.
Hoe minder mensen op kantoor, des te beter. Dat is het motto van fraudeurs die zich opmaken voor een lucratieve zomer. Ze grijpen hun kans op het moment dat medewerkers, leidinggevenden en managers massaal uitvliegen en op veilige afstand in zonnige oorden verblijven.
Een verzekerde belt op: bij een diefstal uit zijn hotelkamer is al zijn geld en zijn al zijn papieren gestolen. Of de verzekeraar met spoed een voorschot kan overmaken. Maar later blijkt de klant niet gebeld te hebben. Een andere vorm van fraude die aan populariteit wint, is het versturen van spookfacturen. Alles ziet er authentiek uit, tot het bedrijfslogo aan toe, alleen het rekeningnummer wijkt af.
Fraude glipt er in een vakantieperiode makkelijker doorheen. Dat komt doordat door het ontbreken van personeel minder wordt gecontroleerd. En als tijdelijke krachten zijn aangenomen om vakantievierende collega’s waar te nemen, dan is er weinig zicht op wat er allemaal gebeurt. Fraude kan flink in de papieren lopen. Een reden te meer om daar als organisatie alert op te zijn. Zeker in de zomerperiode.
Voor het bestrijden van fraude is specifieke kennis en vaardigheden nodig. Volg daarvoor een praktijkgerichte training of opleiding van NIBE-SVV. Interessant voor de acceptant, schadebehandelaar, schade-expert of fraudecontactpersoon bij een verzekeringsmaatschappij, gevolmachtigde, intermediair of expertisebureau is onze opleiding Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf. Succesvolle fraudebeheersing in het verzekeringsvakgebied begint met het signaleren van onrechtmatigheden. Wanneer is bij een verzekeringsaanvraag of schademelding nader onderzoek op zijn plaats? U weet het nadat u deze opleiding heeft gevolgd. Ook is de opleiding zeer geschikt om het fraudebewustzijn van medewerkers te verhogen.
Bent u binnen uw organisatie fraudecoördinator of -contactpersoon? En wilt u meer grip hebben op fraude? Dan is onze Leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen interessant voor u. Aan de orde komen alle aspecten die bij fraudebeheersing een rol spelen.
Elke organisatie dient uiterst zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, zowel met die van de eigen medewerkers als met die van klanten en relaties. Zo sluit u fraude zoveel mogelijk uit. Hoe wordt u privacybewust? Wat zijn de privacyrisico’s? Dat behandelen wij in de online training Dataprivacy en AVG.
Hoe gaat u veilig om met (digitale) informatie? Deze vraag staat centraal in de praktijkgerichte training Security Awareness. Binnen 1 dag is het brede securitylandschap voor u bekend terrein en bent u op de hoogte van de wet- en regelgeving, vormen van beveiliging en het belang van awareness.
Met de toename van digitale informatie neemt ook de cybercriminaliteit toe. Datalekken, fraude en hackaanvallen liggen op de loer. Cybercrime is niet te voorkomen. Wel is het mogelijk om de risico’s te beheersen. Meer weten? Meld u dan aan voor de Masterclass Privacy & Cybersecurity.
Heeft u vragen? Wilt u weten welke opleiding het beste bij u past? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag op weg. Bel hen op 035 - 7 506 155 of vul het contactformulier op onze website in.
Op Maandag, 30 December, 2024, 14:41