Een fraudecoördinator spoort fraude op en neemt maatregelen. Wil hij zijn werk goed kunnen doen, dan moet hij over diverse competenties beschikken. En natuurlijk over kennis. Want wanneer is er aanleiding voor een onderzoek? En wat mag een fraudecoördinator dan doen? Wat is volgens de wet strafbaar? Welke fases moeten in een procedure worden doorlopen? Hoe gaat aangifte doen in zijn werk? Daarvan moet de fraudecoördinator op de hoogte zijn. NIBE-SVV biedt verschillende praktijkgerichte opleidingen en trainingen om te leren fraude met succes te bestrijden.
Heeft u ambitie om fraudecoördinator te worden? Dan wacht u een boeiend en veelzijdig beroep. Maar dat beroep vraagt wel competenties waaraan u moet voldoen. De volgende skills moet u zeker in huis hebben:
Naast de genoemde competenties is voor het succesvol bestrijden van fraude specifieke kennis nodig. Volg daarvoor een praktijkgerichte training of opleiding van NIBE-SVV. Interessant voor de acceptant, schadebehandelaar of fraudecontactpersoon bij een verzekeringsmaatschappij, gevolmachtigde, intermediair of expertisebureau is onze opleiding Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf. Wanneer is bij een verzekeringsaanvraag of schademelding nader onderzoek op zijn plaats? U weet het nadat u deze opleiding heeft gevolgd. Ook is de opleiding zeer geschikt om het fraudebewustzijn van medewerkers te verhogen.
U leert:
Bent u binnen uw organisatie fraudecoördinator of -contactpersoon? En wilt u meer grip hebben op fraude? Dan is onze Leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen interessant voor u. Aan de orde komen alle aspecten die bij fraudebeheersing een rol spelen.
U leert:
Elke organisatie dient uiterst zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, zowel met die van de eigen medewerkers als die van klanten en relaties. Zo sluit u fraude zoveel mogelijk uit. Hoe wordt u privacybewust? Wat zijn de privacyrisico’s? Dat behandelen wij in de praktijkgerichte training Privacy Awareness.
U leert:
Hoe gaat u veilig om met (digitale) informatie? Dat staat centraal in de praktijkgerichte training Security Awareness. Binnen 1 dag is het brede securitylandschap voor u bekend terrein en bent u op de hoogte van de wet- en regelgeving, normen en vormen van beveiliging en het belang van awareness.
U leert:
Met de toename van digitale informatie neemt ook de cybercriminaliteit toe. Datalekken, fraude en hackaanvallen liggen op de loer. Cybercrime is niet te voorkomen. Wel is het mogelijk om de risico’s te beheersen. Meer weten? Meld u dan aan voor de Masterclass Privacy & Cybersecurity.
U leert:
Heeft u vragen? Wilt u weten welke opleiding het beste bij u past? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag op weg. Bel ze op 035 - 7 506 155 of vul het contactformulier op onze website in.