Opleiding Pensioenpraktijk: helemaal up-to-date over de Wet toekomst pensioenen

De vlag kan uit: de opleiding Pensioenpraktijk is per 1 februari 2024 volledig vernieuwd. NIBE-SVV speelt hierbij in op de enorme vraag naar actuele informatie en kennis over de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). Want met ingang van deze nieuwe wet op 1 juli 2023 verandert er de komende jaren een hoop op het gebied van pensioenen en de AOW. We spraken Ruud van Kraaij, gepassioneerde expert op het gebied van levensverzekering, vermogen en (Wtp)pensioen, over de vernieuwde opleiding Pensioenpraktijk. Samen met zijn collega Yvonne Bloem – ook heel goed thuis in pensioenen – heeft hij de opleiding van NIBE-SVV volledig vernieuwd. 

De bestaande en toekomstige pensioensituatie in één opleiding 

Wat het unieke aan deze vernieuwde opleiding is? Dat deze tijdens het nieuwe tijdperk van de Wet toekomst pensioenen is geactualiseerd. In oktober 2023 doken Ruud en Yvonne dieper in de veranderingen die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt. Ze plozen alles uit, waardoor ze nu met recht ook wel de Wet toekomst pensioenen-specialisten genoemd mogen worden. De opleiding is volledig geactualiseerd en ingericht op de nieuwe wetgeving. Omdat er nu nog een transitieperiode is tot 1 januari 2028, heb je te maken met een oude en een nieuwe situatie. In de opleiding leer je daarom over beide situaties. Hierdoor weet je hoe de pensioenen en alles wat hiermee te maken heeft, nu geregeld zijn en hoe het dadelijk wordt. De opleiding is dus een goede combinatie tussen de bestaande en de toekomstige wet- en regelgeving. 

Goed om te weten: zo leer je alle ins en outs over pensioenen 

Vanaf 1 februari 2024 is de vernieuwde opleiding Pensioenpraktijk live. De opleiding is te volgen als e-learning. Dit betekent dat je thuis of op kantoor zelf bepaalt wanneer je met de studie aan de slag gaat. De boeiende kennis is niet alleen verwerkt in een tekstboek, maar ook in de oefenvragen. Ruud en Yvonne hebben vragen ontwikkeld die je stimuleren om zelf verder na te denken over de veranderingen die komen. Hierdoor ben je goed in staat om de informatie te delen binnen je eigen organisatie. Je krijgt voldoende handvatten mee om de kennis toe te passen. Na het doornemen van de kennis en het oefenen met de oefenvragen boek je zelf je examen. Gemiddeld ronden de meeste studenten binnen twee tot drie maanden de opleiding af. 

Dé opleiding voor medewerkers bij pensioenverzekeraars, HR-medewerkers en leden van ondernemingsraden 

De opleiding Pensioenpraktijk is ontwikkeld voor professionals die starten in het levensvermogen- en pensioenvak. Bijvoorbeeld als je begint bij een pensioenverzekeraar of -fonds. De opleiding is een goede basis als je daarna de opleiding Wft-pensioen wilt volgen. Als HR-medewerker bij een groot bedrijf is de opleiding ook een aanrader. Vooral als je met pensioenrgelingen aan de slag gaat. Of zit je in de ondernemingsraad? Dan heb je instemmingsrecht op grond van de wetgeving. De ondernemingsraad wordt door de werkgever betrokken bij de transitieperiode van de nieuwe wetgeving. Daarom is de opleiding ook uitstekend geschikt voor jou. 

Vragen of meer informatie? 

Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk de vernieuwde opleiding Pensioenpraktijk. Voor vragen neem je contact op met onze opleidingsadviseurs. Bel ze of stuur ze een WhatsApp-bericht. Ze helpen je graag.

 

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!